Distributieriem vervangen bij van kouwen

    Wat doet de distributieriem in uw Opel?

De distributieriem van uw Opel is één van de belangrijkste onderdelen van de motor. Hij verbindt de nokkenas(sen) met de krukas, waardoor deze samenwerken om uw  motor te laten draaien. Wanneer de riem of ketting knapt, verspringt of doorslipt dan is de kans groot dat uw motor flinke interne schade oploopt. De in- en uitlaatklppen zullen niet meer goed getimed werken, waardoor deze in aanraking kunnen komen met de op- en neergaande zuigers. Dit heeft als gevolg dat de motor compleet gerepareerd moet worden, een grote maar vooral dure reparatie, welke dus eenvoudig te voorkomen is.

Voorkom motorschade, vervang tijdig de distributieriem van uw Opel

 

    Wanneer de distributieriem laten vervangen?

Om flinke motorschade te voorkomen is het dus van essentieel belang om uw riem of ketting bijtijds te laten vervangen. In het onderhoudsboekje van uw Opel kunt u informatie terugvinden over de vervanginstermijnen. Vaak is het zo dat na een bepaald aantal gereden kilometers de riem of ketting vervangen moet worden. Dit aantal kilometers ligt over het algemeen tussen de 60.000 en 120.000 km, afhankelijk van het model Opel dat u rijdt. Rijdt u weinig kilometers? Ook dan is het belangrijk dat u aan uw distributieriem denkt. Door uitdroging kunnen er haarscheurtjes in de riem ontstaan, die kunnen leiden tot breuken met alle gevolgen van dien. Het verschilt per model, maar over het algemeen dient de riem of ketting tussen de 4 en 8 jaar vervangen te worden. Ook dit kunt u terugvinden in het onderhoudsboekje van uw auto. Mocht u nou twijfelen of de informatie niet terug kunnen vinden in uw boekje, neem dan gerust contact met ons op voor advies. Daar zijn wij tenslotte voor en het kan u een hoop ellende en narigheid besparen! 

    Waarom laten vervangen bij Opel dealer Van Kouwen?

De distributieriem of ketting is een precisieonderdeel. Het moet in veel Opel modellen minstens 100.000 km of meer mee kunnen gaan. Het is goed om hierbij geen risico te nemen en een goedkoop onderdeel van een ander merk te laten monteren. Wij gebruiken als officieel Opel dealer enkel originele onderdelen, zodat u de beste kwaliteit krijgt. Omdat onze monteurs gespecialiseerd zijn in het merk Opel, kennen zij uw auto van binnen en van buiten. Dat zorgt ervoor dat de montage minder tijd in beslag neemt, maar vooral dat het goed gebeurd. Om dubbele kosten te voorkomen wordt de distributieriem door onze deskundige monteurs als set vervangen. Deze set bestaat uit de riem of ketting, de spanrollen en de omkeerrollen. Dit is kostenefficiënter en de beste manier van vervangen. Ook adviseren wij om de waterpomp tegelijkertijd mee te vervangen, maar deze keuze is aan u.  

   Prijzen vervangen distributieriem 

Bent u benieuwd naar de kosten voor het vervangen van uw distributieriem of ketting? Neem dan contact op met één van onze vestigingen. Zij kunnen u exact vertellen wat de kosten zullen bedragen, dit is namelijk afhankelijk van uw model, bouwjaar en motor. U kunt ook in onderstaande contactformulier uw vraag achterlaten. Wij zullen dan zo spoedig mogelijk hierop reageren. 

    Direct online een Afspraak maken 

Direct een afspraak maken in onze werkplaats? Dat kan op in onze werkplaatsplanner op deze pagina. Welke datum en tijdstip passen het beste voor u?